Závěrečná přespávačka – Pocheň

21 . -22.6. 2024

Poslední schůzku školního roku se vedoucí rozhodli udělat speciální, takže jsme se v pátek sešli trochu dřív. Jeli jsme na kolech z Opavy přes Holasovice a Brumovice do Pochně a postupně nabírali lidi. Po příjezdu jsme se museli nějak zabavit, protože věci byly v autě, které ještě nedorazilo. Tak jsme se zašli kousek projít, zahráli si na schovku a prozkoumali okolí chaty. Když se k nám dostaly věci, šli jsme se na chvíli vykoupat do přehrady a potom jsme si opekli večeři. Trochu nám začalo pršet, ale před bouřkou už všichni dojedli. Ještě jsme si večer povídali a kolem půl jedenácté se šlo spát. Ráno byla snídaně a následoval úklid. A cesta domů samozřejmě, která byla velice zábavná, protože jsme vybrali cestu do kopce a pak dloooouho z kopce. Jeden náš vedoucí dokonce ujel v rámci experimentu několik kilometrů bez jediného šlápnutí na kole…

Výroba luků

24.5. a 14.6. 2024

Tentokrát to zase po trochu delší době bude něco z normálních schůzek, protože zrovna tyhle dvě nám připadaly dost zajímavé. V jeden pátek se dělaly luky, to se šlo do lesa kousek za Brumovice. Naši royalisté si našli lísku a každý si, ať už sám či s pomocí nějakého vedoucího, uřezal větev. Ta pak stačila trochu upravit, aby se na ni dala připevnit tětiva, a bylo to! A další týden jsme museli vylepšit i šípy, respektive správné klacíky už jsme měli, ale šlo o to na ně přidělat pírka, aby létaly rovně. Byla to dost zkouška vytrvalosti, proto také některé mladší děti odešli po nějaké chvíli háčkovat, ale stálo to za to.

Voda se Zábřehem 2024

8.6.2024

Ani letos naše hlídka nevynechala příležitost si sjet kousek řeky Moravy. I když jsme se tentokrát zúčastnili jen na samotnou sobotu, nikoli na celý víkend. Což je škoda, nicméně i tak to byla zábava. A účastníků bylo opravdu dost, skoro osmdesát.